måndag 25 maj 2009

Allmänhetens inlägg

Här kan du från allmänheten anonymt skicka in inlägg som rör intressanta händelser i kommunen. Ta chansen att påverka!!


Det behöver dock inte handla om nyheter, utan det kan t ex handla om en dikt som du
vill få publicerad.



Gör ditt inlägg i form av en kommentar. Kommentaren kommer inte bli publicerad på denna blogg utan på Hembygdsrörelsens blogg.

8 kommentarer:

  1. Följande står att läsa på Färgelandas hemsida under rubriken "Politik och påverkan":

    Vi i Färgelanda kommun försöker ständigt att utveckla den lokala demokratin. I fokus för detta arbete står Färgelandaborna, våra kommunmedborgare. Olika insatser görs, till exempel genom en öppnare attityd på kommunfullmäktiges sammanträden eller via hemsidan på nätet.

    Hoppas politikerna är medvetna om detta.

    SvaraRadera
  2. Kommentar som gäller Björnhushistorien

    Bloggen nämner en ny skandal som skulle handla om ett nytt avtal som kullkastar ett gammalt avtal. Kan det gälla punkt 46 på KS den 3: juni: "Hyresavtal Björnhuset" Intressant. Kan det vara en ändring av återbetalningstiden från 20 till 30 år? I så fall, med vilket mandat?

    SvaraRadera
  3. Vackrare kommun finns ej.Mellan alla hus står bilar, släpkärror, skrotsamlingar och vedhögar.Hehe....

    SvaraRadera
  4. Det är många som skriver till bloggen och förfasar sig över tingens ordning (eller brist på ordning). Engagera er! Skriv inte bara till bloggen, utan visa er på Kommunfullmäktige och i sessionssalen på Kommunstyrelsen!

    Det är ofta samma personer som ställer frågor på Kf. Det skulle behövas många fler som kom och ställde frågor. Då kanske en och annan av de folkvalda skulle reagera. Vänta inte till
    valet 2010. Börja nu!

    Kom till KS nu på fredag. Då sitter kommunstyrelse i gamla sessionssalen och lyssnar på olika föredragningar och till slut beslutar en del. Allmänheten får inte yttra sig, men väl visa sitt intresse genom att iaktta. Oftast är det bara någon enstaka åhörare. På fredag presenteras Björnhus-hyresavtalet. Mycket intressant. Vågar någon i KS ifrågasätta det? Kommunens svar på Stigens överklagande till Länsrätten presenteras också. Likaså konkurrensutsättning av kommunala verksamheter. (Björnhusmat?)

    Ta del av den demokratiska processen! Vem är det som styr i Färgelanda? De folkvalda eller staben?

    SvaraRadera
  5. Nu är det tal om att tvångsflytta de dementa i Färgelanda.... Varför inte i stället tvångsflytta alla kommunens chefer TILL Färgelanda. Som det är nu bor många chefer utanför kommunen.

    SvaraRadera
  6. Varför skulle administrativa chefer vilja bo i Färgelanda? Ett centrum med alkisar och narkisar och småtjuvar. Ju mer patetiska förslag kommuncheferna gör för att få folk flytta in till kommunen, ju fler utslagna nya invånare får Färgelanda centrum. Landsbygden är attraktiv för många, men där jobbar sossar, vp, fp för att ta bort kommunal service såsom attraktiva skolor, äldreboenden, bibliotek, förskolor. Alltså jobbar de för att avfolka istället för att tillhandahålla nödvändig service och jobba på att få folk från närliggande kommuner att bosätta sig där.

    Förresten så är det tydligt att inga politiker läser rapporter utan nöjer sig med att lyssna på 5-minutersgenomgångar från tjänstemännen. Hade politikerna efterfrågat och läst en fullständig rapport från Logistema så hade vi inte behövt betala ett par hundra tusen för ingenting. Om politiker och partimedlemmar (fp) orkat läsa rapporterna om skolan ordentligt så hade inga skolor blivit nedlagda i onödan i Färgelanda kommun.

    SvaraRadera
  7. politikerna i kommunen är inte högt utbildade, men speglar befolkningen och så bör det vara.
    Men att anställer chefer utan någon utbildning för jobbet, kommunchefen, måste leder till en karastrof.

    SvaraRadera
  8. ang.Björnhuset så är det väl ingen fara med det jag förmodar att de ansvariga på kommunen har anlitat en erfaraen projektledare (s-a torstensson)

    SvaraRadera